PIKKU TOUKKA PAKSULAINEN- Projekti

Keväällä aloitimme Rengon päiväkodin Ketunhäntien ryhmässä toukka-projektimme, jonka tiimoilta teimme kaikenlaista kivaa yhdessä. Aloitimme lukemalla ERIC CARLEN PIKKU TOUKKA PAKSULAINEN-kirjan. Projekti jatkui pringless-purkeilla jotka tulivat kotoa. Verstaalla niistä alkoi muodostua jokaiselle oma toukka. Toukan värityksen sai valita itse ja leikata sekä liimata osat paikoilleen.


Seuraavaksi päiväpiirissä alkoi toukan syöttäminen. Syötimme sekä tätä kuvassa olevaa yhteistä toukkaamme että myös omia toukkia. Nimesimme eri ruokia ja päivien kohdilla laskimme kuinka monta ruokaa toukka oli syönyt ja söikö se jonain päivänä enemmän tai vähemmän kuin toisena. Viikonpäiviä harjoittelimme siinä samalla ja kuuntelimme viikonpäivälaulua. Värejä tuli kertailtua myös luontevasti.

Toukan syötyä tarpeeksi oli sen aika kotiloitua. Maalasimme yhteiselle toukalle kotiloitumislaatikon ja teimme kylkeen numerot kuudesta alaspäin. Näitä numeroita sitten rastitimme peräkkäisinä päivinä jotta tiesimme koska perhonen kuoriutuisi.

Koteloitumisen jälkeen alkoi perhosten askartelu. Solumuovi väritettiin/koristeltiin haluamallaan tavalla ja maalattiin sen jälkeen kimalleväreillä. Perhosen pää maalattiin haluamallaan värillä purkissa. Kuivumisen jälkeen perhonen koottiin ja lisättiin tuntosarvet sekä silmät ja suu.
Valmiit perhoset esittelimme päiväpiirissä vuorotellen kavereille ja lentelimme kauniin musiikin soidessa.

Projektin aikana katsoimme sadun myös youtubista Siinan lukemana ja lauloimme perhoslaulun. Lisäksi leikimme kommervenkkaa-leikkiä niin että aikuinen peitti vuorollaan jonkun lapsista eli toukista ja toisten piti arvata kuka puuttuu. Eikä saanut kurkkia kun peitetään. 😊 Lasten mielenkiinto säilyi hienosti koko projektin ajan ja aina odottivat että mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja huomaamattaan opettelimme taas monelta eri osa-alueelta tärkeitä taitoja. Hyvä me!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s