Kekkereiden Earth Hour

Iittalan päiväkodin Kekkereillä oli taannoin ihan mahtava Earth Hour -viikko. Aloitettiin puhumalla aiheesta, miten me kaikki voimme huolehtia maapallosta. Jätimme asian hautumaan.

 Ruokailussa säästimme sähköä koko viikon, söimme tunnelmallisesti hämärässä. Ja mikä parasta, koko viikkona ei yhtään ruokaa mennyt hukkaan. Musta laatikko pysyi tyhjänä. Siitä isot tsempin koko ryhmälle. 

Tiistaina puhuimme kasviksista, marjoista, juureksista, hedelmistä. Lajittelimme kuvia niistä ja mietimme, mitä saa Suomesta läheltä ja mitä tuodaan kauempaa ja millä kulkuvälineillä. Surkuttelelimme pikku porkkanan elämää, jos se kaikkien elämänsä vaiheiden jälkeen joutuu syömättömänä Kekkereiden mustaan laatikkoon ruokakärryssä.

Keskiviikkona hyppäsimme bussiseikkailuun leikisti. Siiri bussikuski tankkasi ison bussin ja otti kaikki kekkerimatkustajat kyytiin. Ettei jokainen ajanut samaa matkaa omalla pikkuautolla.

Torstaina puhuimme kierrätyksestä ja lajittelusta ja teimme jätemateriaaliaskarteluja, joihin lapset olivat todella tyytyväisiä. Teimme myös sanomalehtisuikale -taidetta.

Perjantaina mietimme vettä, sen lämmitystä ja kulutusta ja tehtiin lapsista vesikone.

Loppuhuipennuksen jokainen lapsi ja aikuinen teki oman lupauksensa maapallon hyväksi ja ne julkaistiin ”koko maailmalle” eli päiväkodin ikkunaan tekstit ulospäin. 

Tsempattiin kaikkia myös osallistumaan lauantaina Earth Hour -tuntiin ilman sähköä. Lapset toivoivat, että saisivat kotona silloin leikkiä vaikka taskulamppupiilosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s