Kasvun ja oppimisen hetkiä Otsojen eskari- ja viskariryhmässä keväällä 2020

Kooste

Lähetimme Otsoille huhti- ja toukokuussa lyhyitä videotarinoita Lillin ja Sissin, kahden eskarin elämästä. Koska ryhmämme toiminnan pääasiallinen tavoite on lapsen henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ja itsetunnon ja itsetuntemuksen vahvistaminen, jokaiseen tarinaan kuului kaveri- ja tunnetaitoihin liittyvä pohdintatehtävä ja kotioloissa mahdollisia tehtäviä.

Lilli ja Sissi1

Ensimmäinen tarina oli ”Vaikeita sanoja”, jonka aiheena oli riidan sopiminen ja anteeksi pyytämisen vaikeus. Tehtävävaihtoehtoja olivat kivikasvot, sopupassi ja malttivalot.


Toinen tarina ”Joo vaatii rohkeutta” käsitteli ehdotuksen hyväksymistä ja  kompromissin tekemistä. Tehtävävaihtoehtoja olivat joo- ja ei-leikki, unelmakuvituskaveri ja kaverihaitari.

Kaverihaitari

Kolmas tarina käsitteli häviämisen vaikeutta ja haikeutta sekä huijaamisen houkutusta. Tarina oli Aina ei voi voittaa ja tehtävävaihtoehtoina olivat kiukkuolio, rypistelymaalaus ja sarjakuva.

Kiukkuolio

Viimeinen tarina ”Harjoitus tekee metsurin” käsitteli harjoittelemiseen tarvittavaa sinnikkyyttä ja rohkeutta, kun poistutaan mukavuusalueelta uuden taidon äärellä. Tehtävävaihtoehtoja olivat turvakaveri, voimavalokuva, fiiliskollaasi.

Turvakaveri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s