Ikkuna päiväkotiin, osa 1.

on

Tänään iloisena ja ylpeänä esittelemme ensimmäisen osan Ikkuna päiväkotiin -lasten ohjelmasarjasta, joka ilmestyy koronaepidemia-ajan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kl. 10 sekä Satakielen siivin -FB-sivulla (www.facebook.com/satakielensiivin, blogissamme www.satakielensiivin.wordpress.com että YouTubessa Lumoudu lapsesta -kanavalla www.bit.ly/lumoudulapsesta.

Maaliskuussa 2020 alkaneen Koronavirusepidemian myötä päiväkotien lapsiluku harveni lasten jäädessä kotihoitoon ja varhaiskasvattajat huomasivat yhtäkkiä työskentelevänsä lähes tyhjissä päiväkotitiloissa.

Karanteenisuosituspäivien ja -viikkojen kuluessa kasvattajat kokivat tärkeäksi saada yhteyden myös niihin lapsiin, jotka olivat jääneet kotiin.

”Mitähän heille kuuluu?”

”Kuinkahan he saavat aikansa kulumaan?” ”

Mitenköhän perheet jaksavat?”

Varhaiskasvattajat päättivät viedä työtään sinne, missä lapsetkin olivat. Syntyi ajatus ”etävarhaiskasvatuksesta”; ikkunasta, jonka kautta pääsisi kurkistamaan päiväkotimaailmaan ja tarjoamaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista arkea ”pieninä palasina ja kotiin kuljetettuna”.

Aluksi oli kunnianhimoinen suunnitelma koko päivän kestävästä ”livelähetys-päiväkodista”, joka kuitenkin muuttui konkretiaksi toiminnallisuuteen kannustavien videoklippien ja vuorovaikutukseen houkuttelevien puuhien keinoin.

Ikkuna päiväkotiin -etävarhaiskasvatus esittelee päiväkotitonttu Päivikin, joka tekee parhaansa saadakseen aikansa kulumaan Koronavirusepidemian autioittamassa päiväkodissa.

Ikkuna päiväkotiin on raollaan! Kurkista sisään!

 

Työtiimin ytimen muodostavat Liivuoren päiväkodin varhaiskasvatuksen ammattilaiset Jaakko, Neea ja Saila, jotka ovat saaneet apua ideointiin ja toteutukseen myös muilta Hämeenlinnan kaupungin varhaiskasvattajilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s